Wednesday, 16 May 2012

KAK MASITOH OH KAK MASITOH!

Kak Masitoh adalah nama yang sinonim dalam hidup aku kat Puncak Niaga (M) Sdn Bhd sebagai kerani lapok. Kak Masitohla tempat aku nak bergaduh, beli keropok dan paling penting, tempat aku nak pow duit dikala pertengahan bulan.

Pada satu tengahari yang membosankan, aku belek-belek la android aku yang dah berusia setahun lebih ni, terjumpa plak dalam banyak-banyak gambar WhatsApp secebis gambar En. Pijol dengan gaya bertudung penuh. Tergelak sendirian aku di kerusi pejabat yang hampir bobos (bukan sebab berat badan aku eh?).

Tiba-tiba membran-membran dalam otak aku seperti dicas ...tzzz! tzzzzz!tzzzzzz ... Dan tangan kanan aku pantas  mencapai 'mouse' dan  'cursor' ditujukan terus ke software 'Paint' dan 'Powerpoint' ( dua tu je la software paling canggih untuk buat keje kat opis aku). Dalam masa 15 minit maka terhasillah sebuah Masterpiece yang tulen. Potret yang penuh makna dan sensasi ....aku tersenyum ...seolah-olah karya seni aku ini telahpun diiktiraf berabad-abad lamanya dan disanjung oleh setiap penududuk masyarakat dunia.

Nah ...hasil seni paling halus pernah aku cipta ....


Aku berjaya menggabungkan kehalusan potret Kak Masitoh dan kekasaran potret En. Pijol dan ditambahkan dengan soalan paling sukar dalam dunia.

Nah! Karya Agung yang tak tertanding ini aku serapkan kedalam WhatsApp untuk dikongsi oleh semua lapisan masyarakat.

Perasaan gumbira, terharu tidak terkata apabila Karya Agung ini dapat diterima semua dengan titisan air mata tidak berhenti dan hingus srot srot terkeluar sambil terguling-guling menandakan betapa happynya mereka ini.

Aku harap Karya Agung ini diabadikan dalam kenangan masyarakat dunia.

1 comment:

  1. perghh...muka hampir sama la. saya agak gambar pertama tu kak mashitoh kot. hehehe

    ReplyDelete